image

Menu

Karta pełna nietuzinkowych smaków to nasza specjalność

Lunch dnia, 5.10 czwartek

zupa grzybowa z makaronem
tortilla z pulled pork, mieszane sałaty, majonez pietruszkowy

lunch jest dostępny w godz. 12:00-16:00
zestaw: 23 zł na miejscu / 25 zł w dostawie
danie główne: 19 zł na miejscu / 21 zł w dostawie
zupa: 7 zł na miejscu i z dostawą

Dostawa na terenie Krosna gratis dla zamówień od 24 zł. Przy zamówieniu za min. 50 zł dowozimy dania gratis w promieniu max. 10 km od Krosna, czyli do tych miejscowości: Krościenko, Pustyny, Targowiska, Łężany, Miejsce Piastowe, Wrocanka, Iskrzynia, Korczyna, Odrzykoń, Ustrobna, Jedlicze, Świerzowa Polska, Szczepańcowa.


Poniedziałek | 2.10
zupa brokułowa z makaronem
penne z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowo-serowym

Wtorek | 3.10
żurek z jajkiem
kotlet schabowy, ziemniaki z masłem i koperkiem, kapusta zasmażana

Środa | 4.10
zupa ziemniaczana
filet z kurczaka zapiekany z cukinią, frytki, buraczki z jabłkiem

Czwartek | 5.10
zupa grzybowa z makaronem
tortilla z pulled pork, mieszane sałaty, majonez pietruszkowy

Piątek | 6.10
barszcz z jajkiem
morszczuk w chrupiącej panierce, ziemniaki opiekane, surówka z kiszonej kapusty


Specjalność Posmakuj

Policzki wołowe, ciemny sos pieczeniowy, puree ziemniaczano, warzywa na maśle czosnkowym, orzechy

54

Sezonowany stek z antrykotu, orzechowy demi glace, ziemniaki z masłem i koperkiem, mieszane sałaty z winegretem miodowym

79

Wyjątkowość naszego steka z antrykotu sprawia, że jest to pozycja, którą można zamówić tylko i wyłącznie na miejscu w naszej restauracji.

Dbając o zadowolenie naszych Gości, świadomie nie dopuszczamy możliwości zamówienia tej pozycji na dowóz, ponieważ transport powoduje zmianę, a nawet utratę walorów smakowych, a co za tym idzie zupełnie inne, i o wiele mniej ciekawe niż zamierzone, wrażenia kulinarne. Zapraszamy serdecznie do skosztowania tego dania przy stoliku.


Przystawki

Hummus z pitą, oliwkami pestkowymi, rzepą marynowaną i pieczonym burakiem, oliwa extra virgin, natka pietruszki

29

Krewetki smażone na ostro w sosie maślano-pietruszkowym, mus z mango, grzanki

41

Tatar wołowy, ogórek konserwowy, cebula, pieczarki marynowane, anchois, kapary, musztarda, grzanki

41

Deska regionalnych wędlin polsko-włoskich, wędliny lokalne z Dobrucowej oraz włoskie salami i włoska szynka suszona, grzanki

43

Deska serów regionalnych, domowa konfitura, grzanki (sery pochodzą z Serowarni PIastowskiej - produkt regionalny)

43

Focaccia z oliwami smakowymi

23

Chałka z piekarni Frydrych Głowienka z serkiem pietruszkowo-cytrynowym, łosoś gravlax, karmelizowane pomidorki cherry z czosnkiem

34


Zupy

Krem pomidorowo-pomarańczowy, pesto pietruszkowe, rukola, prażony amarantus

23

Kwaśnica z ziemniakami na żeberkach z Wrocanki

24

Chłodnik z młodej botwiny, ogórek, rzodkiewka, koperek, natka pietruszki, jajko

23


Dania główne

Żebro wołowe luzowane, ciemny sos z Guinnessem, puree ziemniaczane, sałata masłowa z jogurtem koperkowo-cytrynowym

49

Policzki wołowe, ciemny sos pieczeniowy, puree ziemniaczane, warzywa na maśle czosnkowym, orzechy

54

Konfitowana noga kaczki w sosie maślano-pomarańczowym, gnocchi śmietanowe, sałatka z pieczonego buraka, pesto z czosnku niedźwiedziego

54

Pstrąg sous vide, ziemniaki opiekane, sałata masłowa z jogurtem koperkowo-cytrynowym

47

Kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki z masłem i koperkiem

43

Burger pulled pork w maślanej bułce, salami picante, cebula, ogórek kiszony, sos bbq, frytki steakhouse

41

Cheeseburger wołowy w bułce maślanej, domowy sos z wędzonym boczkiem, sałata, pomidor, ogórek kiszony, cebula, frytki steakhouse (stopień wysmażenia mięsa: medium)

41


Dania wegetariańskie

Wege burger z serem halloumi panierowanym w panko bułka maślana, domowy majonez jalapeno, kiszony ogórek, czerwona cebula, sałata, frytki steakhouse

39

Pierogi z ziemniakami, twarogiem i zasmażaną cebulką, ziarna słonecznika, mieszane sałaty z winegretem miodowym

33

Stek z kalafiora na maśle, sałatka z pieczonego buraka w dresingu balsamicznym, pestki dyni, parmezan

39


Makarony

Domowe tagliatelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami i szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym, prażony słonecznik

44

Domowe tagliatelle z krewetkami, oliwki, chilli, sos maślano-winny

46

Domowe tagliatelle z szynką wołową suszoną z Jasiołki, grzyby leśne, pomidorki cherry, natka pietruszki, sos maślano-winny, parmezan, chilli

45


Sałatki

Pieczony burak, ser kozi, gruszka marynowana w chilli i imbirze, prażony słonecznik, dresing balsamiczny, grzanki

34

Cezar - sałata lodowa, kurczak, grzanki, parmezan, pomidorki koktajlowe, kapary, sos Cezar

34

Mieszane sałaty, grillowany kurczak, ser pleśniowy, rzepa marynowana, pomidorki cherry, orzechy włoskie, winegret miodowo-jabłkowy, grzanki

34

Burrata, pesto pietruszkowe, mieszane sałaty, fasolka szparagowa na maśle, pomidory, maliny, prażony słonecznik, grzanki

35


Pizza

Zamawiając pizzę na dowóz, do ceny każdej zamówionej pizzy należy doliczyć dodatkową opłatę w wysokości 1 zł.

1. Margherita sos pomidorowy, ser

25

2. Capriciosa sos pomidorowy, ser, szynka, papryka, pieczarki

33

3. Pancetta sos pomidorowy, ser, boczek, cebula, pieczarki, oregano

33

4. Hawai sos pomidorowy, ser, kurczak, ananas, kukurydza

33

5. Spinachia sos pomidorowy, ser, szpinak, ser sałatkowy, suszone pomidory, czerwona cebula, oliwa czosnkowa

36

6. Peperoni sos pomidorowy, ser, salami, pieczarki, chili, cebula, oliwa czosnkowa

35

7. Pera Formaggio sos pomidorowy, ser, gruszka marynowana, ser pleśniowy, orzechy włoskie

37

8. Gyros sos pomidorowy, ser, kurczak, pomidor, oliwki, cebula

35

9. Burrata e nduja sos pomidorowy, burrata, nduja - kiełbasa włoska, kapary, czerwona cebula, liście bazylii, oliwa z oliwek

41

10. Mortadella e pesto sos pomidorowy, mortadela włoska, pesto, oliwki kalamata, parmezan, biała cebula, oliwa z oliwek

39

11. Bianca serek śmietankowy, boczek, czerwona cebula, natka pietruszki, pieprz

38

12. Tre Colori sos pomidorowy, ser, papryczka chili, parmezan, natka pietruszki

33

13. Swojska sos pomidorowy, ser, kiełbasa krakowska i głogowska z Dobrucowej, pomidor, cebula

36

14. Pulled pork e zucchine sos pomidorowy, mozzarella, pulled pork, cukinia marynowana w oliwie, czerwona cebula

39

15. Posmakuj sos pomidorowy, ser, szynka suszona, parmezan 36-miesięczny, rukola, pomidorki cherry, oliwa czosnkowa

39

16. Italiana sos pomidorowy, ser, salami włoskie, natka pietruszki, papryczka jalapeno

37

17. Quattro formaggi sos pomidorowy, ser, mozzarella, gorgonzola D.O.C., parmezan 36-miesięczny

38

18. Gambaretti sos pomidorowy, ser, krewetki, kapary, czerwona cebula

41

19. Salami picante sos pomidorowy, ser, czosnek, salami picante, camembert

38

dodatek warzywny lub ser

4

dodatek mięsny

5

dodatkowy sos

3


Dla dzieci

Zupa pomidorowa z makaronem

14

Nuggetsy drobiowe, frytki, marchewka

28

Tagliatelle bolognese z parmezanem

26


Desery

Szarlotka na ciepło z lodami

23

Beza z kremem z mascarpone, owoce

26

Fondant czekoladowy z cynamonem i skórką z pomarańczy

26

Sernik na kakaowym spodzie z musem z białej czekolady

25


Lemoniady

Cytrynowo-miętowa z chia

17

Cytrynowo-grejpfrutowa

17

Brazylijska z limonką

17


Pełna oferta dostępna w restauracji

Zobacz kartę dań
Zobacz kartę alkoholi


image
“People who love to eat are
always the best people”
Julia Child
amerykańska kucharka, autorka książek kucharskich